مزوتراپی یک فرآیند درمانی است که زمان بعد از کاشت مو و برای تقویت مو استفاده میشود و مخلوطی از تونیکهای مختلف به پوست سر تزریق میشود. این تونیکها در مزوتراپی شامل عصارههای گیاهی، ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، فاکتورهای رشد و عوامل دیگر هستند که به درمان آلوپسی (ریزش مو) کمک میکنند. پوست سر از سه لایه عمده به نامهای اپیدرم، درم (لایه میانی) و هیپودرم (زیرپوست) تشکیل شده است. فولیکولهای مو محل تولید، رشد و خروج موها از پوست سر است. در این مقاله به مزایای مزوتراپی مو برای رشد و جلوگیری از ریزش مو و اثرات آن پس از کاشت مو میپردازیم.
مزوتراپی و ترکیبات آن
مواد موجود در مزوتراپی مو بسته به هدف و کاربرد خاص آن متغیر است. اما معمولا ترکیباتی مانند ویتامینهای B5،A،H،C، Eکه به عنوان آنتی اکسیدانها شناخته میشوند و از ریزش مو جلوگیری کرده و بهترین مکمل پس از کاشت مو میباشد. برخی آنزیمها، هورمونهای رشد، فاکتورهای رشد، اسیدهای آمینه مانند آرژینین یا سیستئین که برای ساخت پروتئینها و تقویت ساختار مو استفاده میشود. عصارههای گیاهی برای خصوصیات ضد التهابی و ضد آکنه به سرم مزوتراپی اضافه میشود. عصاره آلوئه ورا، عصاره چای سبز، عصاره هندوانه، عصاره گل خرما به مزوتراپی بسته به نیاز هر فرد و هدف درمان و تقویت رشد مو اضافه میشود.
همچنین بخوانید: ماندگاری کاشت ابرو
مزایای مزوتراپی مو
مزوتراپی بر لایههای مختلف پوست از جمله اپیدرم، لایه میانی و بافت حیوانی اثر میگذارد. همچنین مزوتراپی مو در سیستم قلبی و عروقی، سیستم عصبی و سیستم حسی عصبی در محل تزریق و رشد و تقویت مو تاثیرگذار است. برای بسیاری از انواع آلوپسی مو، مزوتراپی نتیجه بخش بوده است.
مزایا و فواید مزوتراپی را میتوان در لیست زیر خلاصه کرد که عبارتند از:
- بهبود گردش خون: مزوتراپی با مواد مغذی تشکیل دهنده آن جریان خون را در پوست سر بعد از کاشت مو بیشتر کرده و باعث رساندن ویتامینها و مواد مغذی به فولیکولهای مو میشود و باعث رشد بهتر موها میشود.
- تغذیه بافت پوست و فولیکولهای مو: از ترکیبات مزوتراپی و تزریق آن برای استفاده از ویتامینها، مواد معدنی برای تغذیه بافت پوست، اسیدهای آمینه و مواد معدنی برای تغذیه به بافت پوست و فولیکولها استفاده میشود.
- بازسازی و جلوگیری از ضرررسانی به فولیکولها: مزوتراپی با ترکیباتی که داخل خود دارد باعث افزایش قدرت مو و بهبود شرایط مو و ابرو میشود. همچنین تزریق مزوتراپی از فرآیند تخریب فولیکولها جلوگیری میکند.
- بهبود اثرات دیگر درمانها: مزوتراپی میتواند به عنوان درمان تکمیلی برای جلوگیری از ریزش مو، تزریق استروئید، مراقبتهای عمومی و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
- فرآیند بدون درد: قبل از انجام مزوتراپی، یک ماده مخدر و موضعی بر روی منطقه خاص اعمال میشود تا فرآیند تزریق پس از کاشت مو و موارد دیگر راحت و بیدردسر باشد. به دلیل اینکه سوزنهای میکرو تنها پوست سر را تا لایه میانی، که مزودرم هم شناخته میشود، نفوذ میکند.
- مشاهده و اثربخشی سریع: اگرچه فرآیند مزوتراپی در چند هفته یا ماه انجام میشود، بازیابی بعد از هر جلسه تقریبا بیدرد است. به علاوه برخلاف فرآیند پیوند مو، اثر مزوتراپی به سرعت قابل مشاهده است و شاهد کاهش ریزش مو هستیم.
- کاهش شوره سر: یکی دیگر از مزایای مزوتراپی، بازسازی پوست سر است. مزوتراپی از قدیم و دهه های قبل برای افزایش رشد مو و ضخیم کردن مو استفاده میشود. در پوست سر، سوزن های مورد استفاده، میکروپرفوراسیونهایی در مزودرم ایجاد میکنند که باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین میشود.
- خنثی کردن DHT زیاد: یکی از متداول ترین عوامل آلوپسی و طاسی الگوی مردانه ناشی از DHT)) دی هیدروتستوسترون در فرد است. تولید اضافی DHT باعث کمتر شدن چرخه حیات موها شده که میتواند منجر به ریزش مو در ناحیه قله سر و شقیقهها میشود. مواد موجود در مزوتراپی DHT زیادی را از بین برده و باعث شده فولیکولهای مو به چرخه طبیعی خود بازگردند و رشدی سالم و درست داشته باشد.
مزوتراپی و بهترین زمان بعد از کاشت مو
طبق بررسی های انجام شده توسط متخصصین حدودا 3 ماه بعد از کاشت مو فرآیند مزوتراپی پیشنهاد میشود. اما برخی پزشکان زمان 40 روز بعد از کاشت مو را پیشنهاد میدهند تا عفونتها و التهابات کاشت مو فروکش کند. میزان جراحات و التهابات پس از کاشت مو با توجه به وضعیت بدنی و ژنتیکی هر فرد متفاوت است.
تاثیرگذاری چشمگیر مزوتراپی بعد از کاشت مو
با تحقیقات انجام شده توسط درصد زیادی از پزشکان مزوتراپی بعد از کاشت مو اثرگذاری بسیار زیاد و بالایی دارد. این عمل باعث می شود که نتایج کاشت مو بهتر نمایان شده و روند رشد مو و چرخه آن به درستی و سریعتر پیش میرود. از اثرات مثبت مزوتراپی بعد از کاشت مو میتوان به تراکم بالای فولیکول مو، جلوگیری از ریزش مو، رساندن مواد مغذی، بالابردن گردش خون در پوست سر و … میباشد.
موارد ممنوعیت تزریق مزوتراپی چه مواردی است؟
- در التهابات پوستی و بیماریهای پوستی خاص مانند پسوریازیس یا اگزما توصیه می شود مزوتراپی تزریق نشود.
- افراد دیابتی و هموفیلی هم طبق نظر پزشکان نباید از مزوتراپی استفاده کنند.
- در خانمهای باردار و شیرده استفاده از روش مزوتراپی برای تقویت رشد مو مجاز نیست.
- در صورت وجود عفونت در پوست سر یا مناطق تزریق، این احتمال وجود دارد تا باعث عدم موفقیت مزوتراپی شود.
- اگر فرد به هریک از موارد مورد استفاده در مزوتراپی حساسیت داشته باشد، استفاده از این روش مناسب نخواهد بود.
پروتکل درمانی و تکنیک درست تزریق مزوتراپی
سرم HL میتواند مستقیما با زاویه 45 درجه در پوست سر تزریق شود و به عمق 4-5 میلیمتر نفوذ کند تا اثرگذاری رشد مو بهتر باشد. سوزن 1-2 سانتی متری را سطر به سطر تزریق کنید و درهر نقطه حدود 0.25-0.5 میلی لیتر زده شود. بهتر است بیماران به مدت 10 جلسه و هر1-2 هفته یکبار برای تقویت ریشه مو و بعد از کاشت مو به کلینیک مراجعه کنند. در صورت نیاز، درمان میتواند تکرار شود. پس از مزوتراپی، استفاده از لوسیونها و شامپوهای دارویی (مانند nanogen،regain،nourkrin) توصیه شده و مصرف روزانه یک مکمل روزانه برای رشد مو توصیه میشود.
خدمات مزوتراپی پس از کاشت مو و در زمان ریزش مو در افراد مختلف در کلینیک زیبایی و پوست و مو ارغوان با بهترین کیفیت توسط تیم حرفهای و پزشکان مجرب انجام میشود تا نتایج شگفتانگیزی برای افراد به همراه داشته باشد. برای انجام خدمات مزوتراپی و زیبایی می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و مشاوره تلفنی داشته باشید و یا به صورت حضوری با دکترهای متخصص کلینیک مشاوره در صورت نیاز فرآیند تزریق را به صورت هفتگی انجام دهید.